Kalavale-valokuvatietokirja julkaistaan lokakuussa!

Kalavale

Tyhjenevä meri ja ihmiset sen rannoilla

Emma Kari & Kukka Ranta
Into kustannus 10/2012

Kalavale kirjailijoille Kelpoa kehitystä -palkinto!

Kalavale-tietokirja finalistina WWF:n Vuoden luontokirja -kilpailussa!

Mistä kalamme tulevat? Euroopan kalakannoista vain 25 prosenttia kestää nykyisten tehopyydysten tahdin. Yli 70 prosenttia Suomessa kulutetusta kalasta on ulkomaista, ja arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti.

Länsi-Afrikka kärsii meristä eniten ulkomaisten alusten laittomasta kalastuksesta. Se on yksi maailman pahiten liikakalastettuja alueita, ja kun kalakannat hupenivat 2000-luvun alussa, siirtolaisten virta Kanarian saarille räjähti. Siirtolaiset tulivat juuri niistä maista, joissa EU:lla on ollut suurimmat kalastussopimukset.

Kalavale on tiivis tietopaketti teollistuneen kalastuksen vaikutuksista. Kirja tuo aaltojen alla tapahtuvan hävityksen lukijan silmien eteen koskettavien kuvien ja merten rannoilla asuvien ihmisten tarinoiden kautta. Samalla kirja antaa toivoa siitä, että meillä on vielä mahdollisuus muuttaa tuhoisa kehitys ja käyttää meriämme sen asukkaita kunnioittaen.

“Toteutuessaan kalakantojen romahdus on suurimpia ympäristökatastrofeja ihmiskunnan historiassa.”

Lue arvosteluja!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s